Producenter: Fary Lochan

Jens-Erik Jørgensen havde i flere år haft en drøm om at skabe whisky, der var unik på smag og kvalitet – en dansk whisky, der både i det store billede og i de helt små detaljer skulle adskille sig. Jens-Erik, der var vokset op på Fyn, fandt inspiration i minderne om den fynske rygeost, som hans mor plejede at ryge over friske brændenælder. Det var med de minder, at han på en gåtur i Farres skov samlede nogle brændenælder og tog dem med hjem for at ryge sin malt over dem. I 2009 stod han med et fad single malt whisky, der netop var enestående. I den første tår han tog, lå røgsmagen fra brændenælderne i baggrunden, og rundt om den lå en olieret og kraftig smag.

Den tår blev starten på det, som i dag er Fary Lochan. Det første fad blev fyldt og lagt til lagring i kælderen den 31. december 2009.

Fary Lochan vokser hele tiden, og de arbejder altid på nye tiltag, ideer og smage til deres produkter. I dag består produktionen blandt andet også af gin, snaps og likør.